Inför besöket
Ditt djur kan inte själv tala om vad som är fel och då är det mycket viktigt att du kan berätta för oss hur du upplever att hon/han mår och beter sig.
Besök hos veterinärkliniken fungerar precis som en mottagning på ett vanligt sjukhus. Alla patienter tas emot och skrivs in i vår reception. Därefter får ni träffa veterinären. Veterinären gör en grundläggande undersökning, och kan ofta behöva mer information som att komplettera med tex urin- eller blodprov, ultraljud eller röntgen. Tillsammans med veterinären bestämmer ni som djurägare om undersökningen och eventuell behandlingplan.
NPF Friendly
- Hör av Er om ni behöver anpassad miljö för att möjliggöra de bästa förutsättningarna för kommunikation kring ditt djurs hälsa
Inför alla besök
- Medtag din legitimation och din djurs vaccinationkort eller pass
- Vi rekommenderar att ni kontaktar ditt försäkringsbolag och ta reda på vad de ersätter innan du kommer till oss. På ditt försäkringsbrev kan ni se om din försäkring har undantag för några sjukdomar.
Inför röntgen
- Ditt djur behöver vara fastande i minst 6 timmar innan besöket
- Viktigt! Kom även ihåg att ta med din hunds stamtavla vid SKK-röntgen.
- Kontrollera karenstid för sedering som behövs för röntgen.
Inför en operation
- Ditt djur behöver vara fastande i minst 6 timmar innan besöket. Men djuret kan alltid ha tillgång till vatten. Unga valpar under 3 månader ålder ska inte svältas så lång tid innan narkos och kan därför rekommenderas en mycket liten portion mat på morgonen innan ankomst. Fråga gärna om ni är osäker på vad som gäller vid planerade åtgärder under narkos. OBS! Fastandet gäller ej kanin och marsvin som ska ha fri tillgång till mat hela tiden. Vi rekommenderar att kanin och marsvins patienter kommer med deras favoritmat till oss (så kan de äta det direkt efter operationen)
- Om ditt djur står på några mediciner vill vi att ni ger det som vanligt innan ni kommer till oss.
- Rasta djuret ordentligt före inlämning till oss.
- Bada hunden dagen före besök på operation, så minskar risken för infektion i operationssåret.